Werkzaamheden van een loodgieter

Loodgieter werkzaamheden
Een loodgieter houdt zich met een heleboel verschillende werkzaamheden bezig. Voor diverse problemen in huis kun je dan ook een loodgieter bellen. Lekkages, verstopte riolering, de installatie van sanitair, de onderhoud van de CV ketel maar ook allerlei dakwerk en dakonderhoud. De meeste klussen kun je zelf niet of nauwelijks te klaren, en daarom is er altijd wel een loodgieter bij jou in de buurt die het probleem kan oplossen, gemakkelijk en snel. Dit scheelt jou een heleboel tijd maar ook irritatie en op de lange termijn: (onzichtbare) schade aan je huis.

Lekkages opsporen en verhelpen

Het belangrijkste wapenfeit van een loodgieter is het opsporen en verhelpen van lekkages. Het is altijd aan te raden om een lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen, omdat het grote schade kan veroorzaken wanneer je er niets aan doet. Je kunt in de meeste gevallen zelf ook niet bepalen waar de lekkage zich bevindt. Aan de loodgieter de taak om deze op te sporen en direct te verhelpen. Er zijn verschillende soorten lekkages, waaronder de lekkage aan verwarmingsbuizen, de lekkage in afvoerleidingen of een lekkage in de badkamer. Voor al deze lekkages geldt een verschillend tarief, afhankelijk van een aantal factoren.

Riolering

Ook voor een probleem met de riolering kun je een loodgieter bellen. Een verstopping in het riool kan zorgen voor een rioollucht in huis of water dat niet wegloopt. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. De oorzaak van een verstopt riool zijn vaak de ophoping van doorgespoelde viezigheid, aangeplakte eetresten of resten van zeep. Een loodgieter kan een riool snel en vakkundig ontstoppen zodat hij snel bij de kern van het probleem is. Na afloop kan de loodgieter je tips geven over hoe je soortgelijke situaties in de toekomst kan voorkomen.

Sanitair

Nieuwe badkamer of toilet? Voor het installeren van het sanitair kun je een loodgieter inschakelen. Een loodgieter weet precies hoe dit moet en zal het sanitair snel kunnen installeren. Zelf hoef je je dus niet druk te maken over het vinden van de juiste afvoerleiding en het bevestigen van de kraan. Loodgieters zijn gespecialiseerd in de aanleg en installatie van sanitair, zowel in nieuwbouwhuizen als in oudere en zelfs monumentale panden. Druppende of losse kraan? Een loodgieter kan dit direct voor je oplossen. Met een loodgieter is het sanitair in je badkamer of toilet zo geïnstalleerd. Je kunt ook bij loodgietersbedrijven terecht voor het bestellen van je sanitair en je kunt dan gelijk regelen dat het ook bevestigd wordt.

CV ketel en service

Een goedwerkende CV ketel zorgt voor warm water en een goed werkende verwarming. Wanneer je in de winter zonder verwarming komt te zitten, zul je behoorlijk balen. Maar wanneer je regelmatig je CV ketel laat controleren en onderhouden door een loodgieter is de kans veel kleiner dat je in zo’n situatie terecht komt. Een regelmatige onderhoudsbeurt zorgt voor minder storingen, een zuiniger gebruik en laat je CV ketel veel langer meegaan. Het is dus zeker aan te raden om een loodgieter in de schakelen voor een periodieke controle. Met de extra service van veel loodgieters wordt de ketel ook regelmatig schoongemaakt.

Dakwerk en dakonderhoud

Voor dakonderhoud en ander dakwerk is een loodgieter ook altijd beschikbaar. Alle voorkomende dakwerkzaamheden als onderhoud aan dakgoten bij balkons, erkers, dakkapellen, garages en schuren en ook het schoonmaken van goten en daken. Daarnaast kun je een loodgieter ook bellen voor het uitvoeren van dakbedekking, reparatie en isolatie, maar ook het oplossen van lekkages aan het dak. Loodgieters vragen over het algemeen dezelfde tarieven, maar dit kan afwijken door verschillende factoren als het gebruik van materiaal en dergelijke.