Een verstopte dakgoot

verstopte dakgoot
Een verstopte dakgoot kan erg vervelend zijn. Er kunnen vochtplekken op plafonds en wanden ontstaan en de ook voor de buren kan het overlast opleveren. Indien een dakgoot niet goed onderhouden wordt kan dit leiden tot een verstopte en zelfs een kapotte dakgoot. Erg vervelende gevolgen voor iets wat gemakkelijk te voorkomen is.

Voorkom een verstopte dakgoot

Maar hoe voorkomt u een verstopte dakgoot? Het antwoord hierop hee voornamelijk te maken met onderhoud en dan wel periodiek. Bijvoorbeeld ieder najaar. Als in de herfst alle blaadjes gevallen zijn is het verstandig om de dakgoot leeg te maken en alle bladeren welke in de dakgoot gevallen zijn te verwijderen. Dit voorkomt verstopping in de goot. Ook andere zaken, zoals afval en vuil kunnen een verstopte dakgoot veroorzaken. Een goed en handig hulpmiddel is het plaatsen van een rooster op uw dakgoot. Door het rooster kan wel regenwater, maar bladeren blijven op het rooster liggen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het schoonmaken van de dakgoot uit te besteden, want zelfs met een rooster zullen af en toe de bladeren verwijderd moeten worden. Zeker wanneer er in de omgeving veel bomen staan. Bij veel bedrijven, die het schoonmaken van de dakgoot aanbieden, is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. In dat geval wordt jaarlijks uw dakgoot gereinigd, of vaker indien u hiervoor kiest.

Hoe kan een verstopte dakgoot verholpen worden?

Heeft u toch een verstopte dakgoot? Of weet u niet zeker of u dakgoot verstopt is, maar heeft u wel vochtplekken op de muur of het plafond? Dan doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een loodgieter. Er kan natuurlijk ook een verstopping in de goot bij de buren zijn. Een loodgieter kan de oorzaak vaak snel achterhalen. Wilt u liever zelfs aan de slag, er zijn verschillende middeltjes op de markt welke de goot schoonspoelt. Deze middeltjes zijn echter vaak wel erg chemisch en slecht voor het milieu. Haal eerst alle bladeren, takjes en vuil weg welke in de dakgoot liggen, voor zover mogelijk, spoel daarna water door de goot. Wellicht is hiermee het probleem al verholpen. Is dat niet het geval? Probeer dan met een lange stok de bladeren door te prikken. In verschillende bouwmarkten is het ook mogelijk om een ontstoppingsveer te huren. Hierbij is het vaak wel nodig om meerdere malen te porren, maar het kan ervoor zorgen dat de blaadjes doorschieten. Een andere methode is met een hogedrukspuit. Indien u een loodgieter heeft laten komen om de oorzaak vast te stellen, zal deze u ook kunnen helpen met het probleem. De hulp inroepen van een erkende dakdekker? De Jong BV staat voor u klaar om de problemen op uw dak snel te verhelpen.