Toiletpot vervangen

toiletpot vervangen
Iedere huiseigenaar heeft er weleens mee te maken; de toiletpot moeten vervangen worden. Een vervelende klus, natuurlijk in eerste instantie vanwege de kosten die dit project met zich mee brengt, maar daarnaast zult u tijdelijk geen gebruik kunnen maken van het toilet. Als de nieuwe toiletpot eenmaal geïnstalleerd is blijkt het echter vaak een goede investering. Met het vervangen van de toiletpot zijn er veel verschillende mogelijkheden. Wilt u een staand toilet? Of toch liever een zwevend toilet? Een zwevend toilet is natuurlijk moderner en is hygiënischer met het schoonmaken van de toiletvloer. Echter zijn deze vaak duurder in aanschaf en ook is de installatie vaak lastiger. Onderstaand diverse tips van een loodgieter.

Zelf aan de slag

Wilt u zelf de toiletpot vervangen? Kijk dan eerst goed wat u wilt en of dit aansluit op wat u al heeft. Dienen er bijvoorbeeld leidingen verlegd te worden? En hoe lang wilt u ermee bezig zijn? U kunt de kosten drukken door de toiletpot zelf te vervangen, echter duurt het vaak langer dan wanneer een professionele vakman ermee aan de slag gaat. Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, indien u beschikt over een tweede toilet, maar anders kan het een vervelende situatie worden, wanneer u steeds bij de buren aan moet bellen. Heeft u kluservaring en weet u wat er gedaan dient te worden om de toiletpot te vervangen dan kunt u het beste een strak tijdsschema maken waarin u het project afgerond wilt hebben en dan naar de bouwmarkt. Er is veel keuze, dus er is vast iets in uw smaak te vinden. Hou rekening met het feit dat in sommige gevallen ook de vloer of wanden opnieuw betegeld dienen te worden, omdat dit opengebroken dient te worden.

Voordelen van een loodgieter inschakelen

Twijfelt u toch aan de klus? Schakel dan een loodgieter in. Via Loodgieter Nu komt u direct in contact met een loodgieter bij u uit de buurt. Deze vakman heeft de klus vaak in een dagdeel af. Scheelt veel tijd en rommel. Bovendien heeft u dan alsnog de mogelijkheid om u eigen keuzes door te voeren. Een loodgieter kan u natuurlijk wel adviseren. Heeft u momenteel een staand toilet en wilt u over op een zwevend toilet, dan kan de loodgieter aangeven wat daar allemaal bij komt kijken. Zo zullen in dat geval de vloertegels vervangen moeten worden en grote kans dat ook de achterwand van het toilet opnieuw betegeld dient te worden. Wellicht moeten er leidingen verlegd worden. Allemaal zaken waar een loodgieter verstand van heeft. Natuurlijk is dit wel een goede gelegenheid om de gehele ruimte eens grondig aan te passen. Met nieuwe tegels op de wanden en op de vloer wordt het kleinste kamertje weer helemaal opgefrist en is alles in één keer helemaal naar wens.